Maak je account aan en doe de check

Hoe groen zijn bedrijven echt?

Doe de check!

Cijfermatig inzicht

Veel bedrijven en merken presenteren zich als duurzaam. Maar hoe ‘groen‘ zijn zij daadwerkelijk? The Green Check zoekt het uit en levert de data en content die daar het antwoord op geven.

Wat?

The Green Check is een journalistiek platform en dataleverancier ineen. We geven bedrijven inzichten in hoe ze zelf scoren op het gebied van duurzaamheid, maar vooral ook hoe hun ketenpartners en andere bedrijven scoren. Ook consumenten bieden we cijfermatig inzicht in hoe duurzaam de producten die ze kopen daadwerkelijk zijn.

De data gebruiken we om journalistieke analyses te maken. We stellen greenwashing aan de kaak, maar zijn ook bereid succescases in beeld te brengen. Want tegelijkertijd geldt: geld verdienen met duurzaamheid mag gewoon! Juist dat is duurzaam, want hierdoor kunnen bedrijven blijvend investeren in de toekomst en hun impact vergroten.

Waarom?

Welk duurzame verhaal moet je nu wel geloven en welke leverancier vertelt alleen maar een mooi verhaal om meer producten te verkopen? Consumenten én bedrijven hebben het recht om te weten hoe duurzaam de partijen van wie ze kopen daadwerkelijk zijn, zodat ze betere keuzes kunnen maken.

Hoe?

We zetten technologie in waarmee we bedrijven kunnen meten en kwalificeren op het gebied van duurzaamheid. Hoe duurzaam doen zij zich voor en hoe duurzaam zijn zij daadwerkelijk? Hiermee oordelen we over branches en duurzaamheidskeurmerken heen. Hierbij beoordelen we op basis van openbare uitingen welke bedrijven zich profileren als duurzaam. Vervolgens vragen wij hen een lijst met vragen te beantwoorden. De uitkomsten geven inzicht in hun daadwerkelijke mate van duurzaam ondernemen. Deze data delen wij met de leden van The Green Check.

Cijfermatig inzicht
Cijfermatig inzicht

Vragen over The Green Check?

tgc@thegreencheck.nl

The Green Check © 2024. Alle rechten voorbehouden. Lees graag onze voorwaarden en privacyverklaring

1
0
Deze website maakt gebruik van cookies, lees eerst de
/privacy
Privacyverklaring